Fysiotherapie

Persoonlijke aanpak

In de zorg van FysioExpert staat een persoonlijke aanpak centraal. We bepalen gezamenlijk met u de optimale behandelmethode. De behandeling starten wij met een uitgebreide FysioExpert Nulmeting. Hierdoor krijgt u inzicht in uw klacht en kunnen wij direct met elkaar bespreken welke behandeling het meest geschikt is voor uw herstel. Tijdens de behandeling maken wij gebruik van speciaal op maat gemaakte behandelprogramma’s: het FysioExpertZorgplan.

In de behandeling zijn tussentijdse meet- en evaluatiemomenten opgenomen, waardoor u continu zicht heeft op de voortgang van uw herstel.
Wij houden contact met uw huisarts en/of medisch specialist, zodat uw behandeling altijd in optimale afstemming plaatsvindt zonder dat u er omkijken naar heeft. Uw behandeling wordt afgesloten met een eindmeting, zodat u inzicht heeft over de resultaten van uw behandeling.

Onze behandeling: het 3-fasen model

De eerste fase is vooral gericht op pijnmanagement. Naast antwoord op de vraag ‘Hoe word ik baas over mijn eigen pijn?’ starten we met mobilisatie- en manuele technieken. Tevens starten we direct met de opbouw van een (thuis)oefen- en trainingsprogramma, gericht op het verminderen van de pijn en opheffen van de bewegingsbeperkingen.
In de tweede fase maken we de stap van ontspanning naar inspanning. Zodra de klachten verder afnemen beginnen we met de functionele training gericht op het normaliseren van de dagelijkse handelingen.
In de derde fase bouwen we de trainingsbelasting zo nodig verder op met behulp van het op maat gemaakte trainingsprogramma. We zorgen dat we de vooraf gestelde doelen behalen.
De behandeling wordt afgesloten met een eindtest, die inzicht geeft in het effect van de behandeling en de basis vormt voor het afsluitende bewegings- en leefstijladvies met als doel de klacht in de toekomst te voorkomen.

Chronische aandoeningen

Voor mensen met chronische aandoeningen bieden we speciale behandelprogramma’s aan waarvan het succes de afgelopen jaren in de praktijk bewezen is. In deze programma’s staan twee belangrijke doelstellingen centraal:
• het verlichten van de pijn en/of klachten
• de invloed van de chronische aandoening of pijn in het dagelijks leven zo beheersbaar mogelijk maken, zodat u ook met uw aandoening binnen uw grenzen optimaal kunt functioneren.

FysioExpert biedt speciaal in huis ontwikkelde beweeg- en adviesprogramma’s voor mensen met een chronische aandoening. Lees meer.

Welke klachten ervaart u?

Wij helpen u graag met het herstel van uw klachten. Hiervoor heeft FyioExpert speciale FysioExpertZorgplannen ontwikkeld. Lees meer over onze zorgplannen voor uw klachten.

Ook bieden we succesvolle revalidatie- en beweegprogramma’s voor mensen met chronische aandoeningen als diabetes, COPD, hartfalen, oedeem en neurologische aandoeningen. Door het gebruik van de meest moderne en effectieve behandelmethoden en apparatuur bent u verzekerd van optimale zorg. Ons doel is om u zo snel mogelijk de controle terug te geven over uw eigen herstel. U bent de regisseur van uw eigen lichaam.

Contact

023 545 0751
 023 540 3510 
 www.fysioexpert.nl
 info@fysioexpert.nl