Ademhaling- en stressgerelateerde klachten

FysioExpert is inmiddels een gerenommeerd centrum als het gaat om het behandelen van cliënten op het gebied van ademhaling en ontspanning. Binnen onze praktijk maken we gebruik van AOT (Ademhaling- en ontspanningstherapie)-methode. Deze methode voorziet  onder andere in herstel van de natuurlijke adembeweging.  Bij veel ademhaling- en stressgerelateerde aandoeningen is deze natuurlijke beweging verstoord. De verstoring hangt dikwijls samen met een langdurige verhoogde spanning in het lichaam, die heel vaak beïnvloed kan worden door gerichte oefening en training.

Door gebruik te maken van het FysioExpert AOTZorgplan® wordt er gekozen voor een effectieve en doelmatige behandelaanpak. We starten uiteraard met een zeer specifiek onderzoek naar de ademhaling en zullen ook verstorende invloeden hierop in kaart brengen, zoals stress. Tijdens de eerste behandelingen zult u direct diverse adem- en ontspanningsinstructies krijgen die voor u moeten leiden tot een duidelijk waarneembare ontspanning.
In een later stadium van de behandeling zullen we aandacht besteden aan het vergroten van het inzicht in spanning en ontspanning. U leert de regie over uw eigen spanningsproblemen te nemen, zodat een langdurig en blijvend resultaat op gebied van spanningsvermindering en verbetering van ademtechniek bereikt wordt.

De door ons gebruikte AOT-methode is geschikt voor:

  • spanningsgerelateerde problemen, zoals hyperventilatieklachten en gespannenheid, maar ook vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out
  • psychische problemen, vooral bij angst, maar ook depressie, fobieën, paniek en traumaverwerking
  • functionele problemen van houding, adem, stem en beweging, zoals  bij rug- en nekklachten en ademproblemen
  • spanningsproblemen bij bijvoorbeeld hart- en longpatiënten, maar ook bij mensen met neurologische of orgaanproblemen.

 

Heeft u klachten? Wij helpen u graag met uw herstel. Maak hiervoor een afspraak.