Rugklachten

U heeft net als ruim 1½ miljoen andere Nederlanders (chronische) lage rugklachten. Klachten waar u niet altijd last van heeft. Het zijn echter wel klachten die regelmatig terugkeren. De klachten hinderen u iedere dag bij de uitoefening van uw dagelijkse activiteiten. Waarschijnlijk heeft u al best veel geprobeerd om van uw klachten af te komen, maar meestal zonder of met tijdelijk succes.

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat (chronische) lage rugklachten in veel gevallen in stand gehouden worden door een instabiele  en verzwakte rug. Vaak heeft u ten gevolge van de pijn uw rug langdurig ontlast en is uw rug verzwakt. Dit leidt tot een minder goed gebruik van uw rug en tot klachten zoals pijn en stijfheid.

Het FysioExpert Lage RugZorgplan® is uitermate geschikt voor de behandeling van (chronische) lage rugklachten.  In onze behandelaanpak zullen wij vooral gebruik maken van de bij ons werkzame rugspecialisten, te weten de manueel therapeut en de McKenzie therapeut. Zij zullen als regisseur optreden en naast de diagnostiek ook met u de belangrijkste symptomen analyseren. Deze symptomen zijn:

De belangrijkste verschijnselen van rugklachten zijn:

  • continue lokale pijn, die afhankelijk is van de activiteiten en mate en/of wijze van belasting
  • acute aanvallen van tijdelijk terugkerende klachten met hevige pijn, die kunnen uitstralen in bil en been
  • instabiliteit van de rug, die problemen geeft bij lang zitten, lang staan en til- en bukbewegingen
  • zwakke spieren rondom de lage rug en bekkenregio
  • weinig en verkeerde beweging.

Meer specifieke rugklachten, zoals ischias (zenuwpijn in de onderrug met uitstraling naar de benen) of een hernia behandelen we volgens de Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) van McKenzie. MDT is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd onderzoeks- en behandelprotocol voor cliënten met acute, vaak zenuwgerelateerde klachten in de rug.

De belangrijkste klachten waarbij de MDT behandelaanpak van grote waarde is, zijn:

  • lokale acute of chronische pijn
  • stevige pijn in de (onder)rug met uitstraling naar de benen (ischias)
  • mechanische rugklachten, waarbij andere behandelmethodes niet aansloegen.

 

Heeft u klachten? Wij helpen u graag met uw herstel. Maak hiervoor een afspraak.