Ademhaling- en stressgerelateerde klachten

Wat zijn uw klachten?

Maak de afspraak met de Nek Expert
Schouder

Elleboog

lees meer

Hand- en pols
Hart
Adem- en ontspanning
Heup- en bekken
Loopstoornis
Knie
Neurologie
Rug

Paniekaanval? Hyperventilatie? Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen!

Ademhalen. Iedereen doet het. Vanaf de geboorte ook al. Je zou dus denken dat  je lichaam daar inmiddels een expert in is geworden. Helaas is dat alleen lang niet altijd het geval. U haalt natuurlijk wel adem, maar er kunnen allerlei redenen zijn waardoor dat niet op de manier gebeurt die het beste voor u is.
Stress is daar vaak een belangrijke oorzaak van. Dit kan o.a. leiden tot paniekaanvallen of hyperventilatie. Mocht u hier last van hebben, dan is dat natuurlijk heel vervelend, maar er is gelukkig wel wat aan te doen: adem- en ontspanningstherapie!

Ademtherapie & ontspanningstherapie

Tijdens ademtherapie helpt de therapeut u om weer een natuurlijke en ontspannen ademhaling tot stand te brengen. U leert diverse ademhalingsoefeningen die hierbij kunnen helpen. Bij ontspanningstherapie wordt er specifiek gekeken naar wanneer u problemen ondervindt en u leert technieken om op een betere manier met deze lichamelijke of mentale stress om te kunnen gaan. De combinatie van deze twee therapieën zal ervoor zorgen dat u weer beter functioneert in het dagelijks leven. Daarnaast leert u de handvaten om op een goede manier om te gaan met stressmomenten.(?)

Bij welke klachten kunt u baat hebben bij ontspannings– & ademtherapie?

Naast hyperventilatie en paniekaanvallen kunt u er ook profijt van hebben als u last heeft van:

⁃ diverse spanningsgerelateerde klachten als hoofdpijn, slaapgebrek en een burn-out
⁃ mentale klachten als angst, depressie, fobieën & traumaverwerking
⁃ fysieke klachten
⁃ klachten bij hart- en longaandoeningen

Denkt u dat adem- & ontspanningstherapie wel iets voor u is? Bel ons dan gelijk om een afspraak te maken of vul hier uw telefoonnummer in dan bellen we u z.s.m. terug om een afspraak te maken. Of kom gezellig een keer langs bij een van onze vestigingen voor een kop koffie en een korte kennismaking.

Cliëntervaring

 “Na mijn CVA zet de fysiotherapie mijn spieren en hersenen aan het werk. Kijk nou wat ik weer kan!!”


Marjolijn

Contact

023 545 0751
 023 540 3510 
 www.fysioexpert.nl
 info@fysioexpert.nl