Heup- en bekkenklachten? FysioExpert helpt!

Wat zijn uw klachten?

Heeft u last van heup- en bekkenklachten? Deze klachten ontstaan vaak doordat het kraakbeen verslijt, maar ook een onverwachtse verkeerde beweging, sportletsel of heupprothese kan voor klachten zorgen. Bewegen gaat hierdoor steeds stroever, met als resultaat: pijn in bekken en heupen. Dit staat uw dagelijks functioneren in de weg en dat willen wij verhelpen. Bij FysioExpert stellen wij een speciaal behandelplan op voor uw situatie. Onze specialistische fysiotherapeuten zorgen ervoor dat u snel weer pijnloos uw alledaagse activiteiten kunt uitvoeren.

De oorzaak en verschijnselen van heup- en bekkenklachten

Heup- en bekkenklachten? De meestvoorkomende oorzaken zijn: bekkeninstabiliteit of bekkendysfunctie, irritatie aan de SI-gewrichten, zwangerschapsgerelateerde pijn, heupartrose, spierproblemen, -blessures en -aandoeningen. Ook overbelasting of een fysiek trauma kan een oorzaak zijn.

U kunt verschijnselen ervaren, zoals:

  • Acute klachten aan de heup of bekken, waarbij u lijdt aan stekende pijn in uw lies, bovenbeen of de bilregio. Er is o.a. sprake van bewegingsverlies.
  • Chronische klachten aan de heup of bekken, als gevolg van gewrichtsslijtage. U ervaart een zeurende pijn en gewrichtsstijfheid bij beweging en belasting.
  • Pijn en stijfheid, bijvoorbeeld als gevolg van onvoldoende beweging of onjuist beweeggedrag van de been. De pijn kan uitstralen naar de onderrug, buik, lies en bil.
  • Pijnlijke botten en pijnlijke of zwakke spieren rondom de bilspieren, heupspieren of bekkenbodemspieren, wat kan leiden tot een afwijkend looppatroon.

Pijn in bekken en heupen: de behandeling

Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal. Wij gaan samen met u in gesprek en beslissen n.a.v. een uitgebreide intake de beste behandelmethode voor uw persoonlijke situatie. Onze ervaren therapeuten begeleiden u door het behandeltraject en plannen verschillende tussentijdse meet- en evaluatiemomenten om uw vooruitgang in de gaten te houden. Na de behandeling zijn uw heup- en bekkenklachten verminderd en heeft u minder last tijdens het lopen, zitten, staan of liggen. Om klachten in de toekomst te voorkomen, geven wij u bewegings- en leefstijladvies mee. Bovendien kunt u een maand lang kosteloos trainen onder professionele begeleiding. Dit kan in ons medisch trainingscentrum ‘HealthTime’. Zo behoudt u de resultaten van de fysiotherapie.

Maak nu snel een afspraak.

Cliëntervaring

"Het was voor mij wonderbaarlijk om te zien hoe zij mensen op de juiste manier helpen en begeleiding door het revalidatieproces. Zij hebben voor alle soorten revalidatie (hart, knie, rug, long etc) een expertisegroep/ afdeling." Gerard van Nouwland

 “Na mijn CVA zet de fysiotherapie mijn spieren en hersenen aan het werk. Kijk nou wat ik weer kan!!”


Marjolijn

Contact

023 545 0751
 023 540 3510 
 www.fysioexpert.nl
 info@fysioexpert.nl