Nekklachten

Maak de afspraak met de Nek Expert
Schouder

Elleboog

lees meer

Hand- en pols
Hart
Adem- en ontspanning
Heup- en bekken
Loopstoornis
Knie
Neurologie
Rug

 Last van nekklachten, nek artrose of een nekhernia?

 Iedereen kent het wel. Dat vervelende gevoel wanneer je wakker wordt en gelijk voelt dat je verkeerd hebt gelegen. Gelukkig trekt deze nekpijn meestal al snel weer weg. Maar wat nou als je nekklachten hebt die veel langer aanhouden? Dan is het verstandig om er even naar te laten kijken, er zijn immers diverse soorten nekklachten. Vaak zijn het klachten veroorzaakt door een verkeerde houding, overbelasting of een onverwachtebeweging, maar het kan bijvoorbeeld ook artrose of een hernia zijn.

 Symptomen van nekpijn zijn o.a. :

 – Pijn aan één of beide zijden van de nek
– Zeurende pijn
– Stijve nek
– Stekende pijn
– Hoofdpijn
– Bewegingsbeperking van de nek
– Vermoeidheid
– Uitstralende pijn naar bijvoorbeeld de handen
– Last van schouders
– Duizeligheid
– Tintelingen 

 Nek artrose 

Nek artrose is een reumatische aandoening. Er vindt slijtage plaats van de tussenwervelschijven die tussen de nekwervels zitten voor schokdemping. Deze kraakbeenschijven nemen door de slijtage in kwaliteit af en kunnen hun werk minder goed doen. Hierdoor vindt er dus minder schokdemping plaats met vaak pijn als resultaat. Een ander gevolg is dat op termijn de botten zelf tegen elkaar aan gaan schuren, waardoor er zich benige aangroeisel kunnen vormen aan de rand van het gewricht. Deze worden osteofyten genoemd. De osteofyten kunnen de beweeglijkheid van het gewricht beperken. 

Heeft u helemaal genoeg van die nare pijn en stijfheid veroorzaakt door uw nek artrose? Kom dan snel bij ons langs en ga aan de slag met onze gespecialiseerde fysiotherapeut. De al ontstane slijtage is helaas niet te verhelpen, maar wij zullen er alles aan doen om u handvaten aan te reiken om vanaf nu de slijtage zoveel mogelijk te beperken en natuurlijk verergering te voorkomen. Er zijn hiervoor diverse behandelmethodes. We bespreken deze graag met u in het intakegesprek en in overleg stellen we dan uw persoonlijk behandelplan op.  

Wilt u zo snel mogelijk aan de slag om verergering te voorkomen? Maak dan hier gelijk uw eerste afspraak bij FysioExpert of bel voor meer informatie naar 023 545 0751 of kom een keer bij ons langs om kennis te maken.

Nekhernia

Hernia¹s komen weliswaar het meest voor in de lage rug, maar het kan ook in de nek voorkomen. De wervelkolom bestaat uit vele wervels, waaronder 7 nekwervels. Tussen deze wervels zitten tussenwervelschijven, bestaand uit een stevige buitenkant met een zachte kern. Wanneer de buitenkant door slijtage, een ongeluk of overbelasting scheurt, gaat de zachte kern van de tussenwervelschijf uitpuilen en kan dan op zenuwen drukken. Dit noemen we een hernia.
Het lijkt logisch om met een hernia plat te gaan liggen en zoveel mogelijk rust te nemen. Dit is echter niet aan te raden. Door te blijven bewegen houdt je het lichaam soepel en geef je het lichaam de kans sneller te herstellen.

Voor veel mensen met een hernia is dit een lastig proces. Het bewegen voelt onnatuurlijk aan bij zoveel pijn en men is bang dat bewegen het alleen maar erger maakt. Deskundige begeleiding door één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten biedt hierbij uitkomst. U staat er niet alleen voor, wij helpen u graag!

Overige nekklachten

 Heeft u al langdurig (of steeds terugkomende) nekklachten of juist last van een acute spierverrekking? Ook dan bent u bij onze nekspecialisten in goede handen. Er zal eerst zorgvuldig worden gekeken naar de oorzaak van uw klachten en naar aanleiding hiervan zal de geschikte behandelmethode voor u worden gekozen. Dit gaat uiteraard altijd in overleg.

 Wilt u nu eindelijk wel eens van die irritante nekklachten afkomen? Maak dan direct uw eerste afspraak of bel ons op 023 545 0751 als u nog vragen heeft.

We hopen snel kennis te maken!