Schouderklachten? FysioExpert helpt!

Wat zijn uw klachten?

De schoudergordel is één van de meest complexe verzamelingen gewrichten van het menselijk lichaam. Schouderklachten kunnen ontstaan door overbelasting, een val of door uitstralende pijn vanuit uw nek of arm. Deze pijn in de schouders is vervelend en kan uw dagelijks functioneren beïnvloeden. Heeft u al langer last van schouderklachten? Wacht niet langer en vraag één van onze ervaren schouderfysiotherapeuten om hulp.

Schouderklachten: de symptomen

U kunt last hebben van diverse schouderaandoeningen en hierbij verschillende soorten klachten ervaren:

  • U heeft acute klachten aan uw schouder, als gevolg van een (sport)trauma of overbelasting. Er is sprake van een stekende pijn, een gekneld gevoel tijdens het bewegen, bewegingsverlies en functionele problemen bij dagelijkse activiteiten.
  • U ervaart chronische klachten aan uw schouder, als gevolg van langdurige overbelasting van de manchet van de schouderspieren. U ervaart uitstralende pijn vanuit uw nek naar uw schouders. Dit kan mogelijk duiden op artrose.
  • U lijdt aan instabiliteit van het schoudergewricht, omdat de aansturing van de gewrichten tussen uw nek, schouder(blad), arm, sleutelbeen en wervelkolom zijn verstoord.
  • U ervaart pijn bij inspanning en beweging door een beschadiging aan de pees, slijmbeurs, het spierkorset of schouderkapsel.
  • U heeft klachten door een ontsteking, zoals een frozen shoulder of artritis.

Behandeling van schouderpijn

De in schouderklachten gespecialiseerde fysiotherapeuten en manueeltherapeuten van FysioExpert stelden, speciaal voor de behandeling van schouderklachten, het FysioExpert SchouderZorgplan op. Tijdens de behandeling volgens dit zorgplan brengen we allereerst uw schouderklachten gedetailleerd in kaart. Daarna stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. De behandeling is onder andere gericht op het verminderen van uw pijn, het normaliseren van spierspanningen en het stabiliseren van het schoudergewricht.

Schouderklachten oefeningen

Ook adviseren wij u over uw (werk)houding en geven wij u oefeningen mee. We kijken welke bewegingen u beter kunt vermijden en welke bewegingen uw beweeglijkheid juist stimuleren. Stapje voor stapje leiden wij u naar een voorspoedig herstel. Benieuwd wat FysioExpert voor u kan betekenen? Maak nu een afspraak!

Cliëntervaring

"Het was voor mij wonderbaarlijk om te zien hoe zij mensen op de juiste manier helpen en begeleiding door het revalidatieproces. Zij hebben voor alle soorten revalidatie (hart, knie, rug, long etc) een expertisegroep/ afdeling." Gerard van Nouwland

 “Na mijn CVA zet de fysiotherapie mijn spieren en hersenen aan het werk. Kijk nou wat ik weer kan!!”


Marjolijn

Contact

023 545 0751
 023 540 3510 
 www.fysioexpert.nl
 info@fysioexpert.nl