Ergotherapie: leer omgaan met uw beperkingen

Belemmeren lichamelijke en psychische beperkingen uw dagelijkse activiteiten? Ergotherapie biedt uitkomst! Overbelasting, een operatie, een beroerte of trauma kunnen uw levenskwaliteit verminderen. Heeft u moeite met het uitvoeren van dagelijkse handelingen of activiteiten? De ergotherapeuten van FysioExpert leren u omgaan met uw lichamelijke en psychische beperkingen, zodat u weer volop kunt bewegen.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is een paramedische zorg. Deze zorg richt zich niet direct op het genezen van een ziekte of aandoening, maar heeft als doel de gezondheid van de patiënt op peil te houden. Komt u bij ons in behandeling? Dan beginnen we met een uitgebreid intakegesprek, waarbij uw beperkingen in kaart worden gebracht. Tijdens de behandeling wordt u persoonlijk begeleid, krijgt u advies en volgt u verschillende trainingen. Zo ondersteunen wij u optimaal in de omgang met uw klachten.

Waar kan een ergotherapeut u mee helpen?

De ergotherapeut helpt u bij het oppakken van simpele, maar ook complexere handelingen en activiteiten, bijvoorbeeld na een operatie. Ergotherapie is een oplossing wanneer u lijdt aan klachten als:

  • Een afgenomen gevoel in uw vingers, bijvoorbeeld na een beroerte;
  • Moeite met huishoudelijke taken
  • Pijn in uw nek en schouders tijdens uw werk achter de computer;
  • Problemen met de oog-handcoördinatie, wat resulteert in moeite met schrijven;
  • Chronische hand- en polsklachten;
  • Problemen met algemene dagelijkse handelingen (douche, afdrogen een aankleden);
  • Aanpassingen aan uw woon- en/ of werkomgeving.

Paramedische zorg in Haarlem

Onze ergotherapeuten helpen u niet alleen in de behandelruimte, maar ook bij u thuis, of op het werk. Zij stellen voor u een behandeling op maat op en houden hierbij rekening met uw wensen en behoeften. Indien nodig zetten zij hulpmiddelen in of maken zij aanpassingen aan uw woon- en/of werkomgeving. Meer weten? Maak nu een afspraak!

Afspraak maken

Cliëntervaring

"Het was voor mij wonderbaarlijk om te zien hoe zij mensen op de juiste manier helpen en begeleiding door het revalidatieproces. Zij hebben voor alle soorten revalidatie (hart, knie, rug, long etc) een expertisegroep/ afdeling." Gerard van Nouwland

 “Na mijn CVA zet de fysiotherapie mijn spieren en hersenen aan het werk. Kijk nou wat ik weer kan!!”


Marjolijn

Contact

023 545 0751
 023 540 3510 
 www.fysioexpert.nl
 info@fysioexpert.nl