Oncologische revalidatie? FysioExpert biedt hulp

FysioExpert biedt oncologische revalidatie voor de behandeling van lichamelijke klachten die het gevolg zijn van chemotherapie, hormoontherapie, immunotherapie, een operatie of bestraling.

Bent u gediagnostiseerd met kanker en bevindt u zich in een behandeltraject? Onze speciaal opgeleide oncologiefysiotherapeuten beschikken over de juiste kennis en bieden u de juiste behandeling. Hiervoor werken zij samen met specialisten uit verschillende disciplines: een oncoloog, huisarts, psycholoog, diëtiste, ergotherapeut, oedeemfysiotherapeut en een ontspanningstherapeut. Gezamenlijk begeleiden zij u vóór, tijdens én na een medische behandeling tegen kanker en zorgen zij ervoor dat u de zorg krijgt die u verdient.

Wanneer oncologische fysiotherapie?

Na een diagnose kunt u veel klachten ervaren die de kwaliteit van uw leven verminderen. In de oncologische revalidatie wordt zowel aandacht besteed aan uw fysieke als aan uw mentale gezondheid. Dit is mogelijk door samenwerking met de diverse specialisten. Oncologische revalidatie therapie is effectief bij behandeling van de volgende klachten:

  • Verminderde bewegingsfunctie in een gewricht;
  • Verminderde spierkracht en conditie;
  • Vermoeidheid, zowel tijdens als na de behandelingen;
  • Oedeem, ontstaan vanuit het behandelde gebied;
  • Pijn in het behandelde gebied;
  • Pijn en/of verminderd gevoel in de handen en/of voeten;
  • Spanningsklachten en/of ademhalingsproblematiek;
  • Concentratieproblemen;
  • Negatief zelfbeeld en negatieve gevoelens, zoals verdriet en angst.

Hoe ziet een oncologische behandeling eruit?

We beginnen de behandeling met een uitgebreide intake. Ook voert de oncologiefysiotherapeut in deze fase een lichamelijk onderzoek uit en brengt deze uw klachten in kaart. Samen met u, en eventueel met de andere specialisten, stelt de therapeut een behandeling op maat voor u op. Hier wordt rekening gehouden met al uw persoonlijke wensen en doelstellingen.

Wij bieden de juiste zorg op de juiste plek. Dit is mede mogelijk doordat wij zijn aangesloten bij het Oncologie Netwerk Fysiotherapie Kennemerland.

Maak nu een afspraak.

Afspraak maken

Cliëntervaring

"Het was voor mij wonderbaarlijk om te zien hoe zij mensen op de juiste manier helpen en begeleiding door het revalidatieproces. Zij hebben voor alle soorten revalidatie (hart, knie, rug, long etc) een expertisegroep/ afdeling." Gerard van Nouwland

 “Na mijn CVA zet de fysiotherapie mijn spieren en hersenen aan het werk. Kijk nou wat ik weer kan!!”


Marjolijn

Contact

023 545 0751
 023 540 3510 
 www.fysioexpert.nl
 info@fysioexpert.nl