JointForces, blessurepreventie voor jeugdsporters

Speciaal voor jeugdige sporters biedt FysioExpert het blessurepreventieprogramma JointForces aan. JointForces is een nieuwe en unieke preventieve behandelmethode gericht op het voorkomen van ernstig knieletsel bij jonge sporters. Deze groep is extra kwetsbaar, omdat met name in de leeftijd van 12 tot 18 jaar gewrichten als knie en enkel, als gevolg van de snelle groei, nog niet op volle sterkte zijn en daardoor extra gevoelig zijn voor blessures. Het oplopen van zo’n zware knieblessure heeft enorme fysieke, sociaal-maatschappelijke en financiële gevolgen. Ook is bekend dat artrose van de knie na het oplopen van een dergelijke blessure veel eerder optreedt, waardoor sporten, maar ook het dagelijks leven in de toekomst, ernstig beperkt kan worden.

Joint Forces is in de Verenigde Staten ontwikkeld door medisch specialisten en fysiotherapeuten en heeft bij de doelgroep het aantal blessures gemiddeld met 50-70% verminderd. FysioExpert is er trots op dit programma in samenwerking met Spomed uit Rotterdam als één van de eerste fysiotherapiepraktijken in Nederland aan te kunnen bieden aan sportverenigingen in Haarlem, Heemstede, Hoofddorp en Vijfhuizen.

De inhoud van het Joint Forces programma voor sportverenigingen bestaat uit twee delen:

  1. het testen van jeugdsporters om te bepalen of zij een verhoogd risico op bijvoorbeeld knie- en enkelletsel hebben
  2. trainers en coaches van jeugdteams een gerichte warming-up aanleren van 10 à 20 minuten waarmee het risico op dit soort letsel verminderd wordt.

Meer weten over JointForces?

Bent u lid van een sportvereniging en wilt u weten wat het FysioExpert JointForces programma voor uw vereniging kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op, wij geven u graag meer informatie. Mail ons via: info@fysioexpert.nl.