Meest recent nieuws:

Nieuw beleid rondom mondkapjes!

Dinsdagavond tijdens de persconferentie van onze minister-president werd duidelijk dat er binnenkort een verplichting tot het dragen van mondkapjes wordt ingevoerd. Vanaf heden geldt in de praktijken van FysioExpert het dringende verzoek tot het dragen van een mondkap.
* m.u.v. de oefenzalen, hier kan en mag u zelf de keuze maken.

In de praktijk wordt de wachtruimte, receptie en toilet gezien als een openbare ruimte. De oefenzalen en de behandelkamers vallen hier buiten.

——–

Vanaf vandaag mogen we de zorg gefaseerd ‘veilig en verantwoord’ weer opbouwen. Een hele fijne beslissing waarmee we de uitgestelde zorg voor reguliere patiënten kunnen opbouwen volgens een triage stappenplan. In dit stappenplan staat beschreven onder welke voorwaarden de zorg plaats kan plaatsvinden.

Uitgangspunten:

  • Alle patiënten kunnen benodigde zorg krijgen bij de paramedicus. Waar dit mogelijk en gelijkwaardig is ten opzichte van een behandeling in de praktijk, gebeurt dit op afstand. Dit is altijd ter oordeel van de therapeut.
  • De noodzaak tot het opstarten van de reguliere zorg ligt in de toename van complexiteit van zorg als deze langer uitgesteld wordt.
  • De ernst van een hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling.

 

De fysiotherapeut levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het leven van de patiënt en daarom zijn wij verheugd dat het minsterie van VWS en het RIVM gister besloten hebben dat wij onze zorg gefaseerd op mogen schalen.
Máar het is noodzakelijk om de zorg veilig en verantwoord op te schalen, mét gepaste voorzorgsmaatregelen om besmettingsrisico’s te beperken.

Graag informeren wij u over de maatregelen die FysioExpert neemt om zo u op een verantwoorde manier te mogen verwelkomen en behandelen in onze praktijken en om verdere verspreiding van het Covid-19 tegen te gaan. ln praktijk doen we er alles aan om met de huidige stand van zaken u te blijven helpen maar ook onze kwetsbare cliënten te beschermen. Wij volgen de actuele richtlijnen die het RIVM en het RIVM voorschrijven: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

 

Goede zorg, gezond verstand.
Naar aanleiding van de persconferentie van 21 april willen we u kort informeren over de gevolgen voor fysiotherapie.  Fysiotherapie is een (para)medisch beroep. Het valt dan ook niet onder contactberoepen zoals kappers en masseurs. Wij zijn altijd open gebleven voor noodzakelijk zorg zoals destijds geadviseerd door het RIVM, VWS, huisartsenvereniging en de beroepsvertegenwoordiging Stichting Keurmerk Fysiotherapie.

Uw gezondheid, onze zorg.
Indien mogelijk zullen wij zorg op afstand blijven uitvoeren via FysioExpert @home. Indien fysieke behandeling noodzakelijk is, bestaat de mogelijkheid dit in onze praktijk te laten plaatsvinden onder strenge en hygiënische voorwaarden!

 

Onze praktijken zijn ingericht op de nieuwe “1.5 meter samenleving”. 

Wat is er veranderd?
✅Er zijn nieuwe looproutes binnen de praktijken
✅ De oefenzalen zijn opnieuw ingericht
✅Kom niet te vroeg en kom alleen (indien mogelijk)
✅Er wordt plexiglas geplaatst voor uw en onze veiligheid
✅De kleedkamers en douches zijn niet meer beschikbaar
✅Het rooster van uw therapeut kan verschillen om de spreiding van personen in de praktijk te waarborgen
✅U bergt uw spullen op in de daarvoor bestemde kluisjes
✅Onze wachtkamer is gesloten, u komt enkel voor de fysiotherapeutische behandeling en daarna gaat u weer naar huis

Wat blijft hetzelfde?

– Wij vragen u thuis te blijven indien u de volgende klachten heeft: hoesten, keelpijn, gevoel van ziek zijn of koorts
– Reinig uw handen bij binnenkomst: in alle ruimtes hangen dispensers met desinfectie gel
– De oefenzalen en kamers worden voor en na gebruik schoongemaakt met alcohol
– Neem een grote handdoek mee om de apparatuur en/ of matje volledig te bedekken