• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

Ons doel is u te ondersteunen in uw herstel en uw klachten middels fysiotherapie aanzienlijk te verminderen. Speciaal hiervoor hebben wij ‘FysioExpertZorgplannen’ ontwikkeld, op basis van de laatste richtlijnen en wetenschappelijke literatuur. Wij gebruiken effectieve behandelmethoden en moderne apparatuur. Zo zijn wij in staat optimale resultaten te bereiken en kunnen wij u de zorg bieden die u verdient.

Vakkundig
Vastberaden
Verrassend

 

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom het bewegen. Hierbij kun je denken aan gewrichten, spieren en botten. Maar ook als aanvulling op chronische ziekten om het bewegen te verbeteren of juist te behouden. De fysiotherapeut is de expert op het gebied van bewegen. Aan de hand van de klachten van de patiënt stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Tijdens het eerste bezoek zal de therapeut gerichte vragen stellen en meestal een lichamelijk onderzoek doen. Het behandelplan wordt altijd in overleg met u gemaakt.

 

Wanneer een afspraak bij fysiotherapeut?

De klachten waarmee het raadzaam is om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut lopen zeer uiteen. Voorbeelden van klachten zijn: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De klachten kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, als gevolg van een ongeval of door veroudering. Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat dezelfde klacht na de behandeling weer terugkeert. 

 

De behandeling

Afhankelijk van uw klachten wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen kunnen bestaan uit o.a. oefentherapie, massages of aanvullende fysiotherapiebehandelingen zoals bijvoorbeeld echografie of shockwave. Onze therapeuten gaan voor het bieden van uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor dat het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

Hoe ziet de eerste afspraak eruit?

Op de dag van de eerste afspraak mag u zich aanmelden bij de balie. De fysiotherapeut waarmee u de afspraak heeft, komt u daar halen. Tijdens uw eerste afspraak, doen we een intake, onderzoek en de behandeling. De intake bestaat uit een kennismakingsgesprek, waarin u vertelt welke klachten u hebt, of u al eerder klachten had en wat de oorzaak zou kunnen zijn. Er zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden met specifieke testen om de klacht duidelijk in beeld te brengen. Meestal kunnen we bij afsluiting van de intake vertellen wat er precies aan de hand is en hoe we u kunnen helpen. Meteen na de intake hebben wij ook de behandeling ingepland, een goed begin is het halve werk!

 
 
lees meer...

 

Vergoeding van fysiotherapie

Fysiotherapie is niet opgenomen in de basisverzekering. Fysiotherapie wordt normaliter vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is per zorgverzekeraar en per verzekering afhankelijk om hoeveel behandelingen dit gaat per jaar. Heeft u een chronische indicatie? Dan betaald u alleen de eerste 20 behandelingen zelf. Kinderen tot en met 18 jaar zijn tot maximaal 18 behandelingen behandelingen verzekerd vanuit de basisverzekering. 

FysioExpert heeft  contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. In hoeverre uw behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waarvoor u verzekerd bent. Wij adviseren u hierover vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Ook kunt u voorafgaand aan de behandeling bij de balie informatie opvragen in hoeverre uw behandeling door uw verzekeraar wordt vergoed. Neemt u in dat geval uw verzekeringspapieren mee.

Wat zijn de kosten als ik geen fysiotherapie in mijn aanvullende verzekering heb?

 

Interproffesioneel

Wij hebben meerdere disciplines in huis. Indien nodig kunnen deze voor, tijdens en na de fysiotherapeutische behandeling worden ingezet. Denk hierbij aan: ergotherapie, diëtetiek en oefentherapie. Daarbij staan de trainers altijd voor u klaar in ons medisch trainingscentrum ‘HealthTime’.

 

Afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat u de controle terugkrijgt over uw eigen herstel.