• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden
Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Na een hartinfarct of hartoperatie
Weer vertrouwen krijgen in uw lichaam en het verbeteren van uw belastbaarheid
Voorkomen van toekomstige problemen rondom uw hart
Afspraak maken

 

Lijdt u aan een hartaandoening of heeft u recentelijk een hartoperatie ondergaan? Dan is hartrevalidatie van groot belang. Revalidatie versnelt uw herstel en vermindert de kans op nieuwe hartproblemen.

Een operatie of hartaandoening is een zeer ingrijpende ervaring en kan vele fysieke en emotionele gevolgen hebben. Dit kan zelfs leiden tot een harttrauma. Veel hartpatiënten hebben dan ook behoefte aan begeleiding op het gebied van reconditionering. FysioExpert helpt hierbij. Onze specialisten zorgen ervoor dat u het vertrouwen terugkrijgt in uw hart en in uzelf.

 

Het CardioZorgplan

FysioExpert werkt samen met de cardiologen van het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Samen met deze specialisten hebben wij een uitgebreid en effectief behandelprogramma ontwikkeld. Door middel van dit hartrevalidatieprogramma, het CardioZorgplan, begeleiden wij u naar een fysiek en mentaal herstel. Het zorgplan kent een drietal varianten. Deze verschillen in zorgzwaarte en tijdsduur. Hoelang de behandeling duurt, is afhankelijk van de ernst van uw klachten. De tijdsduur varieert van 6 tot 16 weken.

 

Behandeling bij hartfalen

Hartrevalidatie kan effectief zijn na verschillende operaties, of bij sommige aandoeningen:

  • Een hartinfarct
  • Een hartoperatie
  • Een dotter- of stentbehandeling
  • Een bypass-operatie
  • Een geboren hartafwijking
  • Bij hartfalen

 

Hartrevalidatie fysiotherapie in Haarlem

Tijdens een uitgebreide intake bekijken we, samen met de specialisten uit het Spaarne Gasthuis, welk zorgplan het meest geschikt is voor uw situatie. Tijdens de behandeling werkt u onder begeleiding aan uw conditie en het herkennen van uw grenzen. Daarbij krijgt u advies voor een gezonde leefstijl en leert u omgaan met negatieve gevoelens van angst en/of somberheid. Zo krijgt u met behulp van ervaren specialisten de controle terug over uw lichaam en herwint u uw zelfvertrouwen.

Uiteraard is het van groot belang dat u na de behandeling blijft sporten om uw resultaten te behouden. Daarom krijgt u van ons een Fysiocheque waarmee u één maand gratis kunt sporten in ons medisch trainingscentrum ‘HealthTime’.

Afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat u de controle terugkrijgt over uw eigen herstel.