• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

Heuppijn

Wij helpen u er graag vanaf!

Heeft u last van heup- en bekkenklachten? Deze klachten ontstaan vaak doordat het kraakbeen verslijt, maar ook een onverwachtse verkeerde beweging, sportletsel of heupprothese kan voor klachten zorgen. Bewegen gaat hierdoor steeds stroever, met als resultaat: pijn in bekken en heupen. Dit staat uw dagelijks functioneren in de weg en dat willen wij verhelpen. Bij FysioExpert stellen wij een speciaal behandelplan op voor uw situatie. Onze specialistische fysiotherapeuten zorgen ervoor dat u snel weer pijnloos uw alledaagse activiteiten kunt uitvoeren.


De oorzaak en verschijnselen van heup- en bekkenklachten

Heup- en bekkenklachten? De meestvoorkomende oorzaken zijn: bekkeninstabiliteit of bekkendysfunctie, irritatie aan de SI-gewrichten, zwangerschapsgerelateerde pijn, heupartrose, spierproblemen, -blessures en -aandoeningen. Ook overbelasting of een fysiek trauma kan een oorzaak zijn.

U kunt verschijnselen ervaren, zoals:

  • Acute klachten aan de heup of bekken, waarbij u lijdt aan stekende pijn in uw lies, bovenbeen of de bilregio. Er is o.a. sprake van bewegingsverlies.
  • Chronische klachten aan de heup of bekken, als gevolg van gewrichtsslijtage. U ervaart een zeurende pijn en gewrichtsstijfheid bij beweging en belasting.
  • Pijn en stijfheid, bijvoorbeeld als gevolg van onvoldoende beweging of onjuist beweeggedrag van de been. De pijn kan uitstralen naar de onderrug, buik, lies en bil.
  • Pijnlijke botten en pijnlijke of zwakke spieren rondom de bilspieren, heupspieren of bekkenbodemspieren, wat kan leiden tot een afwijkend looppatroon.


Pijn in bekken en heupen: de behandeling

Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal. Wij gaan samen met u in gesprek en beslissen n.a.v. een uitgebreide intake de beste behandelmethode voor uw persoonlijke situatie. Onze ervaren therapeuten begeleiden u door het behandeltraject en plannen verschillende tussentijdse meet- en evaluatiemomenten om uw vooruitgang in de gaten te houden. Na de behandeling zijn uw heup- en bekkenklachten verminderd en heeft u minder last tijdens het lopen, zitten, staan of liggen. Om klachten in de toekomst te voorkomen, geven wij u bewegings- en leefstijladvies mee. Bovendien kunt u een maand lang kosteloos trainen onder professionele begeleiding. Dit kan in ons medisch trainingscentrum ‘HealthTime’. Zo behoudt u de resultaten van de fysiotherapie.

Maak nu snel een afspraak.

Afspraak maken met onze expert?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.