• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van 'veel gestelde vragen'. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. 

Dat kan door het contactformulier in te vullen of dor ons op werkdagen te bellen tussen 08:00 en 17:00 op 023-5450751

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Voor zowel de fysiotherapie als de ergotherapie kunt u gebruik maken van "directe toegang" en heeft u geen verwijzing nodig. De therapeut zal bij de intake een paar vragen stellen om te kijken of er (lichamelijke) klachten spelen die de behandeling kunnen belemmeren. Als er geen “rode vlaggen” zijn, kan de therapie worden opgestart.

Uitzondering hierin voor fysiotherapie is een chronische indicatie, dan is er wel een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist. Mocht dit naar voren komen in uw intake zal de therapeut dit met u overleggen. 

Waarom is de eerste afspraak/ de intake een dubbele afspraak?

De fysiotherapeut wil zo snel mogelijk aan de slag met uw klachten. Tijdens de intake moeten er veel gegevens worden verwerkt en een goed onderzoek uitgevoerd worden naar de klachten. Om ook al een start te kunnen maken met de behandeling proberen wij voor de eerste afspraak een uur in te plannen. Dit wordt gedeclareerd als twee afspraken.

Zit fysiotherapie in de basisverzekering?

Fysiotherapie zit niet in de basisverzekering, behalve als er sprake is van artrose, knie- of heupoperaties, COPD, stressincontinentie of etalagebenen. Bij zorg uit de basisverzekering dient de eigen bijdrage te worden betaald als u nog niet aan het maximum zit.

Voor de overige fysiotherapiebehandelingen komt de vergoeding uit aanvullende verzekeringen. Als u geen aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie dan moet u zelf de kosten betalen voor iedere behandeling.

Zit ergotherapie in de basisverzekering?

Ja, ergotherapie zit voor 10 uur in de basisverzekering. Een aantal aanvullende verzekeringen vergoeden extra uren ergotherapie, dat kan variëren van 2 tot 5 uur. Als u meer uren ergotherapie nodig hebt dan moet u daar zelf de kosten van betalen. Bij zorg uit de basisverzekering dient de eigen bijdrage te worden betaald als u nog niet aan het maximum zit.

Wat kost een behandeling als ik geen aanvullende verzekering heb?

U kunt de meest recente tarieven voor een behandeling terugvinden op www.fysioexpert.nl/tarieven.
Op de praktijken kunt u ook een overzicht van de tarieven terugvinden. 

Waarom krijg ik een rekening als ik binnen 24 uur voor de afspraak afzeg?

Wanneer een behandeling uitvalt dan krijgt de organisatie geen vergoeding van de ziektekostenverzekering voor de gereserveerde tijd. Indien een afspraak ruim op tijd wordt afgezegd, kunnen we nog proberen om een andere cliënt in te plannen, maar dit lukt vaak niet als er te laat wordt afgezegd. Indien er zwaarwegende omstandigheden zijn, willen we daar wel zoveel mogelijk rekening mee houden, maar anders krijgt de cliënt een rekening voor de te late afmelding. Deze rekening bedraagt 75% van het tarief dat wij hanteren voor een particulier betaalde fysiotherapie behandeling. (Dus niet het bedrag dat door de zorgverzekeraar gerekend wordt!)

Vraag stellen

Staat uw vraag niet tussen de bovenstaande vragen? Stel hem dan gerust via ons contactformulier of bel ons op!