• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

Schouder pijn

Schouderpijn komt veel voor. De schouder is een complex gewricht waardoor hij vrij gevoelig is voor blessures en klachten. Schouderklachten beginnen met een lichte pijn bij een bepaalde beweging, maar kunnen zich al snel ontwikkelen tot een hardnekkige en pijnlijke schouderblessure. Bij sporters komt schouderpijn vaak voor bij aanvang van een seizoen / trainingsperiode maar zeker ook aan het eind van het seizoen. 

 

Schouderpijn

In het dagelijks leven krijgt de schouder een echte work-out. Uw schouder beweegt zo ongeveer elke keer wanneer u dat doet. Hij wordt bijvoorbeeld gebruikt om iets op te tillen, te pakken of om te gooien.

Al deze dingen zijn mogelijk omdat een gezonde schouder grote bewegingsvrijheid heeft. En dat is maar goed ook. Het is alleen jammer dat al die verschillende bewegingen zorgen voor kans op een schouderblessures. De meest voorkomende schouderpijn wordt veroorzaakt door het steeds opnieuw herhalen van dezelfde beweging en door te veel armbeweging boven het hoofd. Maar men kan ook last krijgen van schouderpijn door andere oorzaken:

  • Leeftijd: Natuurlijke slijtage die met de leeftijd gepaard gaat kan ervoor zorgen dat u last krijgt van uw schouder;
  • Artrose: Het kraakbeen (stevige rubberen bekleding) dat uw gewrichten beschermt verslijt;
  • Schouder Pijn syndroom: De rotator cuff is een groep spieren en pezen die uw schouder bij elkaar houdt. Deze kunnen overbelast raken en schouderpijn veroorzaken. 
  • Bursitis: De met vocht gevulde pads die uw gewrichten beschermen, worden opgezwollen.
  • Schouder uit de kom: Het bot van je bovenarm komt uit de schouder (het past normaal gesproken als een sok). Dit kan veel pijn doen.

 

Behandeling van schouderpijn

De in schouderklachten gespecialiseerde fysiotherapeuten en manueeltherapeuten van FysioExpert stelden, speciaal voor de behandeling van schouderklachten, het FysioExpert SchouderZorgplan op. Tijdens de behandeling volgens dit zorgplan brengen we allereerst uw schouderklachten gedetailleerd in kaart. Daarna stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op. De behandeling is onder andere gericht op het verminderen van uw pijn, het normaliseren van spierspanningen en het stabiliseren van het schoudergewricht.

 

Schouderklachten oefeningen

Ook adviseren wij u over uw (werk)houding en geven wij u oefeningen mee. We kijken welke bewegingen u beter kunt vermijden en welke bewegingen uw beweeglijkheid juist stimuleren. Stapje voor stapje leiden wij u naar een voorspoedig herstel. Benieuwd wat FysioExpert voor u kan betekenen? Maak nu een afspraak!

Afspraak maken met onze expert?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.