• Vakkundig
 • Verrassend
 • Vastberaden
Zwangerschaps fysiotherapie

Zwangerschaps fysiotherapie

Fysiotherapie en meer voor alle (toekomstige) mama's

Speciaal opgeleide fysiotherapeute
Interprofessioneel
Gezamenlijke training en online huiswerkoefenigen!
Afspraak maken

Verantwoord fysiotherapie tijdens én na je zwangerschap

Wil jij je graag fit en sterk voelen tijdens en na je zwangerschap? Doe mee met Strong Mama! Tijdens deze training ga je verantwoord sporten onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten en ervaringsdeskundigen van FysioExpert Haarlem. Verminder zwangerschapskwalen, verbeter je uithoudingsvermogen en bevorder je herstel door tijdens en na je zwangerschap te sporten.

Meld je aan voor een proefles en ervaar het zelf!

Waarom sporten tijdens en na je zwangerschap?
Veel vrouwen komen tijdens de zwangerschap bij de fysio terecht met rug- en bekkenbodemklachten. Waar zwangerschapsfysiotherapie klachten helpt bestrijden, helpt de Strong Mama-training deze klachten te voorkomen door je lichaamshouding te verbeteren.

Daarnaast zorgt sporten tijdens de zwangerschap ervoor dat je niet onnodig te veel aankomt, en maakt het je fysiek en mentaal sterker. Ook na je zwangerschap levert sporten veel voordelen op. Zo zorgt het voor een beter en sneller herstel van je lichaam, zoals de bekkenbodem- en buikspieren.

 • Voel je fysiek en mentaal sterker
 • Verbeter je nachtrust
 • Voorkom zwangerschapsklachten
 • Vergroot je uithoudingsvermogen
 • Bevorder het herstel na je bevalling

Sporten tijdens zwangerschap verbetert motoriek kind
Is sporten goed voor het kind als je zwanger bent? Jazeker! Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat baby’s zich motorisch sneller ontwikkelen, wanneer de moeder tijdens de zwangerschap regelmatig sport. Ook vermindert het de kans op chronische ziektes en kan het een positief effect hebben op het IQ van de baby.

Hoe ziet de training eruit?
Strong Mama is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen die tijdens en/of na hun zwangerschap veilig en verantwoord willen sporten. Het doel? Jouw lichaam fysiek en mentaal voorbereiden op de bevalling, en na de bevalling het herstel bevorderen. Dit doen we aan de hand van:

 • Cardiotraining
 • Spierversterkende oefeningen
 • Oefeningen om je houding te verbeteren
 • Bekkenbodemtraining
 • Core-training
 • Ontspanningsoefeningen

Je traint altijd onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten. De training wordt continu afgestemd op jouw lichaam. Ook geven onze fysiotherapeuten je advies bij klachten, en tips over hoe je het beste op kunt staan, bukken, zitten etc. Daarnaast organiseert onze diëtiste een avond om je tips te geven over de voeding voor, tijdens en na de zwangerschap.

Mag je sporten als je net zwanger bent?
Zeker! Vanaf het begin van de zwangerschap tot aan de uitgerekende datum kun je meedoen aan de Strong Mama-training. Vanaf zes weken na de bevalling kun je het sporten onder begeleiding van de fysiotherapeuten van FysioExpert Haarlem weer oppakken.

In Haarlem sporten tijdens en na je zwangerschap? Meld je aan voor een proefles!
Woon je in de omgeving van Haarlem? Kom een keer langs voor een proefles van Strong Mama en ervaar hoe het is om tijdens (of na) je zwangerschap te sporten. De ervaren fysiotherapeuten van FysioExpert Haarlem helpen je graag om je ook tijdens je zwangerschap sterk en fit te voelen.

Een zwangerschap is iets heel bijzonders. Het lichaam maakt allerlei veranderingen door om het kindje te kunnen laten groeien. Door deze veranderingen kunnen een aantal vervelende klachten ontstaan. Heeft u tijdens uw zwangerschap last van rug- en bekkenklachten of andere ongemakken die uw dagelijkse activiteiten in de weg staan? Welke klachten u ook ervaart, met onze zwangerschapsfysiotherapie helpen wij u met liefde en passie door uw zwangerschap heen!

Onze Manueel therapeuten

Afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat u de controle terugkrijgt over uw eigen herstel.