• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

Orthopedische revalidatie

Bent u of wordt u geopereerd en zoekt u orthopedische revalidatie op maat? Bij FysioExpert bent u aan het juiste adres.

Speciaal voor u hebben de specialisten een uitgebreid behandelprogramma ontwikkeld: het FysioTopics Zorgplan. Bij dit zorgplan werken orthopedische chirurgen uit het Spaarne Gasthuis en Orthoparc en onze fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Zij hebben intensief contact en ontwikkelen samen een behandeling op maat. U wordt zowel vóór als na de operatie opgevangen en persoonlijk begeleid.

Orthopedische revalidatie behandeling

Tijdens een orthopedische revalidatie bereidt u zich voor op een operatie of werkt u na een operatie toe naar een herstel van het bewegingsapparaat. Bij een behandeling vóór de operatie werken we aan uw conditie en functionaliteit. Na de operatie aan uw knie, schouder, enkel of rug staat FysioExpert voor u klaar tijdens uw herstel. Misschien heeft u een heup- of een knieprothese gekregen, een kruisband of kijkoperatie gehad of een lelijke val gemaakt?

Wanneer u op de juiste manier revalideert, verkleint u de kans op terugkerende klachten. Het doel van de behandeling is het verbeteren van uw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit.

Revalidatie vóór én na uw operatie

Begin vóór de operatie al met de pre-operatieve training, om zo snel mogelijk weer klachtenvrij te zijn. Onderzoek toont aan dat een pre-operatieve training een zeer gunstig effect heeft op uw revalidatie.

Tijdens de orthopedische revalidatie staat functieherstel centraal. Wij bieden een multidisciplinaire behandeling, om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw herstel. U wordt intensief begeleid, zodat u snel weer uw dagelijkse activiteiten op kunt pakken. Tijdens de behandeling zijn er test- en meetmomenten om uw progressie in kaart te brengen. Zo kunnen we eventueel uw behandeling bijstellen. Eén tot twee keer paar maand komt de orthopeed bij ons langs voor een multidisciplinair overleg (MDO). Deze beoordeelt hoe het met u gaat.

FysioExpert heeft veel ervaring op het gebied van orthopedische revalidatie en beschikt over de juiste middelen. Daarbij werken onze fysiotherapeuten nauw samen met de orthopeden, revalidatieartsen, ziekenhuizen en huisartsen. Wij kunnen u helpen in onze praktijk in Haarlem, maar komen zo nodig bij u thuis langs. Interesse? Maak een afspraak!

Afspraak maken met onze revalidatie expert?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.