• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

De eerste behandeling

Op de dag van de eerste afspraak mag u zich aanmelden bij de balie. De fysiotherapeut waarmee u de afspraak heeft, komt u daar halen. Tijdens uw eerste afspraak, doen we een intake, onderzoek en de behandeling. De intake bestaat uit een kennismakingsgesprek, waarin u vertelt welke klachten u hebt, of u al eerder klachten had en wat de oorzaak zou kunnen zijn. Er zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden met specifieke testen om de klacht duidelijk in beeld te brengen. Meestal kunnen we bij afsluiting van de intake vertellen wat er precies aan de hand is en hoe we u kunnen helpen. Meteen na de intake hebben wij ook de behandeling ingepland, een goed begin is het halve werk!

Om u een klein beetje op weg te helpen, hebben we hieronder wat nuttige tips bij elkaar gezet.

Wat is handig om mee te nemen

 

  • Een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs);
  • Een handdoek;
  • De verwijzing van de huisarts of brief van de specialist (indien van toepassing).
Geen verwijzing nodig

Je hebt tegenwoordig geen verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist meer nodig om bij de fysiotherapeut langs te gaan. Je kunt dus rechtstreeks een afspraak maken.
Let op: voor bepaalde indicaties/klachten heeft u een verwijzing nodig van de specialist. Hierover kan onze collega aan de balie u uiteraard over informeren. 

Wees voorbereid

Tijdens het eerste gesprek met de fysiotherapeut zal er een hoop gevraagd worden over de aard van jouw klacht. Hoe is de klacht ontstaan? Hoe lang heb je er al last van? Wanneer heb je meer last, en wanneer minder? Je kunt zo ook alvast opschrijven, dat kan u het niet vergeten. Zo kunnen wij u beter helpen!

Ben je verzekerd?

In veel gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de zorgverzekering. Toch is het verstandig hier even goed naar te kijken. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat u een bepaald aantal behandelingen per jaar vergoed krijgt. Sommige klachten worden zelfs standaard vanuit de basisverzekering vergoed. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijke om de vergoeding in de gaten te houden, net zoals bij de tandarts. Onze fysiotherapeut en collega’s achter de balie kunnen u hier ook uiteraard mee helpen. Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie, dan gelden de huidige praktijktarieven

Praktijktarieven
Neem een handdoek en schoenen mee

De handdoek kun je gebruiken om op de behandelbank te leggen of op de fitnessapparatuur wanneer u transpireert. Wanneer u traint in onze oefenzalen, vragen wij u schonen binnen schoenen te dragen.