• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

Rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. De pijn kan ineens ontstaan of er langzaam insluipen. U kunt last hebben van pijnscheuten tijdens het bewegen, maar soms is bewegen zelfs té pijnlijk geworden. Wanneer u blijvend rugpijn heeft is het aan te raden contact op te nemen met een fysiotherapeut. 

 

Wat is rugpijn?

Ruim anderhalf miljoen Nederlanders hebben last van rugpijn. Grote kans dat u daar ook bij hoort. U bent immers met een reden op deze pagina beland.

De rugklachten variëren van lage rugpijn, spit, een hernia of rugpijn tijdens de zwangerschap. FysioExpert is al meer dan 37 jaar gespecialiseerd in het voorkomen, behandelen en verhelpen van rugklachten. Wij hanteren een op maat gemaakt zorgplan, gebaseerd op wetenschappelijke aanwijzingen en jarenlange ervaring.

 

Oorzaak van rugpijn

Rugpijn wordt ingedeeld in twee categorieën. De a-specifieke rug pijn en de specifieke rugpijn. De eerste vorm komt veruit het meeste voor. In ongeveer 90% van alle rugklachten betreft het een a-specifieke vorm. De klachten en oorzaken zijn hierbij per persoon verschillend en niet altijd goed aan te wijzen. Zo kan er een beknelling zijn, maar is het ook mogelijk dat de rug is overbelast of er slijtage is aan een wervel. Specifieke rugpijn heeft een duidelijke oorzaak. Een voorbeeld hiervan is hernia. 

 

Rugpijn behandeling

Ons behandeltraject start altijd met een uitgebreide intake: de ‘FysioExpert 0-meting’. Tijdens de intake gaan we in gesprek over uw klachten en uw verwachtingen van de behandeling. Ook voeren wij een lichamelijk onderzoek uit en verrichten we diverse metingen middels specialistische meetinstrumenten, zoals de FlexChair, MR systems en de C-Mill. De gegevens die uit deze testen volgen, vormen de basis voor uw behandelplan en trainingsprogramma, want meten is weten!

Na de intake en het lichamelijk onderzoek stelt uw expert samen met u een persoonlijk behandelplan op. Onze behandelmethodes bestaan uit manuele therapie, gecombineerde oefentherapie, het huiswerkprogramma, medical taping en dry needling.

Onze behandeling is gericht op:

  • Het verminderen van de pijn;
  • Het vergroten van de beweeglijkheid;
  • Het verminderen van de spanning in uw spieren;
  • Het corrigeren van uw lichaamshouding;
  • Het verbeteren en vergroten van uw spierkracht;
  • Het optimaliseren van de stabiliteit in uw rug (corestability);
  • Het behalen van uw doelen!

 

FysioExpert helpt u van uw rugklachten af

Met een op maat gemaakt behandelplan, moderne apparatuur en een persoonlijke aanpak helpen onze ervaren fysiotherapeuten u van uw rugklachten af. Bent u benieuwd wat FysioExpert voor u kunt betekenen?

Afspraak maken met onze expert?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.