• Vakkundig
 • Verrassend
 • Vastberaden
Fysiotherapie voor kinderen

Fysiotherapie voor kinderen

De ontwikkeling van kinderen gaat spelenderwijs razendsnel. Of dat nu om zintuigen, motoriek of beweging gaat. Maar soms verloopt die ontwikkeling niet geheel naar wens. Kinderfysiotherapie van FysioExpert biedt dan dé oplossing. Onze therapeuten begrijpen hoe belangrijk de gezondheid en ontwikkeling van jouw kind is. Daarom helpen wij deze te bevorderen met individuele begeleiding op maat. Lees verder om meer te weten te komen over kinderfysio en onze aanpak.

Uitstekende begeleiding
Gepersonaliseerd oefenprogramma
Spelenderwijs ontwikkelen, oefenen en leren

Waarom kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie helpt kinderen tussen de 0 en 18 jaar de fysieke en emotionele gezondheid verbeteren. Een breed scala aan klachten kan hierbij verholpen worden:

 • Motorische achterstand
 • Schrijfproblematiek
 • Voorkeurshouding
 • Sportblessures
 • Groeiklachten

 

Onze kinderfysiotherapeuten hebben naast hun basisopleiding tot fysiotherapeut een master gevolgd op het gebied van de ontwikkeling van kinderen. Jouw kind is daarom in goede handen om te werken aan zijn of haar ontwikkeling.

 

Kinderen krijgen bij ons individuele begeleiding op maat met leuke oefeningen om spelenderwijs aan hun ontwikkeling te werken. Zo helpen we jouw kind stap voor stap van zijn of haar klachten af.

Voordelen van fysiotherapie voor kinderen

Benieuwd welke voordelen fysiotherapie voor kinderen biedt? Met specifieke oefeningen en begeleiding kunnen wij jouw kind op de korte termijn helpen met:

 • Verbeteren van zijn of haar motorische vaardigheden
 • Vergroten van de spierkracht
 • Stimuleren van de zintuigen

 

Dankzij de therapie wordt de fysieke gezondheid van je kind bevorderd, wat weer bijdraagt aan de emotionele gezondheid en het zelfvertrouwen.

 

Op de lange termijn helpt kinderfysiotherapie ook bij:

 • Voorkoming van langdurige klachten
 • Bevordering van gezonde levensstijl

 

Samen aan deze voordelen werken? Bij FysioExpert bieden wij jouw kind de beste zorg om deze doelen te behalen.

Wat kun je verwachten van kinderfysio?

Fysiotherapie voor kinderen draait geheel om jouw kind. Na een intakegesprek stellen we een behandelplan op dat aansluit op de individuele behoeften van jouw kind. De behandelingen variëren en kunnen bestaan uit oefeningen, spelletjes en andere activiteiten die de motoriek, kracht en coördinatie verbeteren.

 

Omdat kinderen spelenderwijs het snelste leren, maken we de behandeling zo leuk mogelijk met verschillende hulpmiddelen, zoals ballen en kussens. Ons doel is de beste zorg te bieden zodat jouw kind de beste resultaten kan behalen.

 

Fysiotherapie op maat bij FysioExpert

Bij FysioExpert hebben we alles in huis om jouw kind de juiste zorg en begeleiding te bieden. Onze praktijk is een fijne, stimulerende omgeving, waar we gebruik maken van verschillende materialen en technieken om de behandeling zo leuk en aangenaam mogelijk te maken. 

 

Elk kind krijgt een persoonlijk behandelplan en oefenprogramma dat geheel is afgestemd op zijn of haar behoeften. Dankzij de korte lijnen met andere zorgverleners en een goede samenwerking met sportfysiotherapeuten kunnen we een optimale behandeling bieden. Kies je voor FysioExpert dan geef je jouw kind de beste zorg en ondersteuning die het verdient.

Kom het zelf ervaren. Plan een afspraak in

Benieuwd wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om direct een intake in te plannen. Wij staan klaar om jouw kind te helpen bij het verbeteren van de fysieke en emotionele gezondheid.

Wat zijn de kosten als ik geen fysiotherapie in mijn aanvullende verzekering heb?

Bij kinderen onder de 18 jaar valt de fysiotherapie altijd onder de basis verzekering. Meer informatie? Neem contact met ons op

Geen aanvullende zorgverzekering? Zie onze tarieven...

Afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat u de controle terugkrijgt over uw eigen herstel.