• Vakkundig
  • Verrassend
  • Vastberaden

Loopstoornissen

Een loopstoornis beperkt u in uw dagelijkse activiteiten en kan voor nare functionele belemmeringen zorgen. Misschien valt u regelmatig of heeft u moeite met traplopen. De oorzaak van loopstoornissen kan neurologisch zijn, bijvoorbeeld door een klapvoet bij een hernia. Maar ook een slechte bloedcirculatie of een aandoening aan het evenwichtsorgaan kan leiden tot een verstoord looppatroon.

Wat de oorzaak van uw loopstoornis ook is, FysioExpert vindt de juiste behandeling voor uw klachten.

 

Behandeling van loopstoornissen: de C-Mill

FysioExpert is één van de weinige praktijken in Nederland met een C-Mill tot haar beschikking. De C-Mill is een evolutionair apparaat, dat op een moderne manier het loopproces ondersteunt. Zo leert u opnieuw of beter te lopen en leert u de baas te zijn over uw pijn. Bij FysioExpert wordt deze unieke loopband tijdens de behandeling ingezet voor uitdagende, videogestuurde looptrainingen. Zo oefent u met lopen en verbetert u uw looptechniek. De software maakt het daarbij gemakkelijk om een nauwkeurige loopanalyse op te stellen. Zo hebben wij goed zicht op uw vooruitgang. We zetten de C-Mill in bij:

  • Cliënten met loopstoornissen als gevolg van een heup-, knie- of enkeloperatie;
  • Diabetespatiënten met loopproblemen;
  • Neurologische patiënten;
  • Ouderen met een groter valrisico, met als doel: valpreventie.

Gebruik van de C-Mill verkleint het risico op vallen en versterkt uw balans. U optimaliseert uw loopproces en vergroot uw zelfvertrouwen tijdens het lopen. Zo pakt u de controle weer terug!

 

Combinatietherapie

Naast looptraining middels de C-Mill, gaat u aan ook de slag met krachttraining, balansoefeningen, coördinatieoefeningen en functionele oefeningen. Tevens traint u ook thuis, in herkenbare ruimtes, en leert u omgaan met alledaagse problemen.

 

Fysiotherapie bij loopproblemen

Aan de hand van het FysioExpert C-Mill Zorgplan maken wij allereerst een uitgebreide analyse van uw loopproblemen. Middels objectieve testen en metingen onderzoeken wij uw balans, staplengte, looppatroon en loopvaardigheden. Bent u benieuwd hoe wij loopstoornissen behandelen? 

Afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat u de controle terugkrijgt over uw eigen herstel.