Neurorevalidatie

Neurorevalidatie is de verzamelnaam voor alle (para-)medische en psychosociale behandelingen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Daarbij kunt u denken aan:

  • CVA (herseninfarct/hersenbloeding), de acute, subacute en chronische fase
  • Parkinson en Parkinsonisme
  • Multiple Sclerose (MS)
  • Dementie
  • Hersentrauma’s
  • Hersentumoren

Afhankelijk van de aard van het hersenletsel en de mogelijkheden kiezen we de optimale behandelstrategie.

 

De problemen die ontstaan uit neurologie zijn divers en kunnen gevolgen hebben voor de aansturing van je lichaam, je kan last krijgen van bijvoorbeeld spierslapte, gevoel , psyche, spasticiteit en de cognitie (je eigen waarneming). Toch kan je door neurorevalidatie het niveau van functioneren verbeteren of behouden.

De behandeling

Afhankelijk van de aard van de klacht is het goed om doelen te stellen voor de toekomst. In samenspraak met andere disciplines wordt er samengewerkt met de specialist, huisarts, ergotherapeut en logopedist. Samen wordt er een gedegen plan bedacht met haalbare doelen. Vaak is er een verbetering van het niveau van functioneren mogelijk. Dat plan krijgt bij de fysiotherapeut vorm door oefentherapie. Als de doelen die worden opgesteld zich in de thuissituatie bevinden kunnen wij ook aan huis behandelen om deze doelen te bereiken. Wilt u graag sporten in een groep dan is dit ook zeker mogelijk binnen onze fysiotherapie praktijk.

Afspraak maken

Cliëntervaring

 “Na mijn CVA zet de fysiotherapie mijn spieren en hersenen aan het werk. Kijk nou wat ik weer kan!!”


Marjolijn

"Het was voor mij wonderbaarlijk om te zien hoe zij mensen op de juiste manier helpen en begeleiding door het revalidatieproces. Zij hebben voor alle soorten revalidatie (hart, knie, rug, long etc) een expertisegroep/ afdeling." Gerard van Nouwland